Consilieri locali

Descoperă consilierii

Marius Badescu

Într-o toamnă, acum 43 de ani, m-am născut în Anina. Am fost atât de uimit de frumusețea orașului încât primul an din viața mea n-am scos nici un cuvânt. Nu exagerez când zic că am trăit aici cea mai frumoasă dintre copilăriile posibile, cum ar spune Leibniz  – nu biscuitul, matematicianul – :). Cu niște părinți pe care i-am știut mereu “acolo” pentru mine și cu un frate mai mare înțelept și protector, am avut libertatea să mă bucur pe deplin de școală, de jocul de fotbal la Minierul Anina (sau pe oriunde găseam un petec de pâmânt cât de cât plan), de bălăcitul în Buhui/Miniș/Mărghitaș, de colibele de prin copacii de “la cruce”, de pac-pac cu țevi cu cornete pe la tunelul Schlucht și de multe multe altele. (…)

Marius Badescu

Într-o toamnă, acum 43 de ani, m-am născut în Anina. Am fost atât de uimit de frumusețea orașului încât primul an din viața mea n-am scos nici un cuvânt. Nu exagerez când zic că am trăit aici cea mai frumoasă dintre copilăriile posibile, cum ar spune Leibniz  - nu biscuitul, matematicianul - :). Cu niște părinți pe care i-am știut mereu “acolo” pentru mine și cu un frate mai mare înțelept și protector, am avut libertatea să mă bucur pe deplin de școală, de jocul de fotbal la Minierul Anina (sau pe oriunde găseam un petec de pâmânt cât de cât plan), de bălăcitul în Buhui/Miniș/Mărghitaș, de colibele de prin copacii de “la cruce”, de pac-pac cu țevi cu cornete pe la tunelul Schlucht și de multe multe altele. 

Deși cu inima nu am plecat niciodată din Anina, după liceu viața m-a dus în Banatul 

de pustă, la Lugoj și mai apoi în Timișoara. Pe lângă parcursul profesional pe care-l puteți urmări dând click AICI, acolo m-am căsătorit și am mărit familia noastră cu 3 copii absolut minunați. 

La 40 de ani am decis întoarcerea în Banatul de munte și iată-mă, 3 ani mai târziu, în postura de candidat la Primăria orașului meu natal! O fac pentru copiii noștri, pentru mama mea, în memoria tatălui și fratelui meu, pentru că mă doare să văd decăderea fizică și morală a Aninei și pentru că simt că e datoria mea să dau înapoi ceva orașului în care am crescut.

Nu sunt om de primă linie, de asta decizia de a candida mă duce mult în afara zonei mele de confort, dar când cei din prima linie nici nu înaintează, nici nu lasă pe alții să meargă înainte, nu-mi rămâne altceva de făcut decât să fac eu un mare pas în față. 

Testele de carieră/personalitate spun despre mine că sunt rețelist/connector și mediator turbulent. Asta înseamna că mă mișc bine la intersecția dintre oameni, idei și culturi. Cum politica (și viața!!) înseamnă arta negocierii și a compromisului, îmi place să cred că pot crea punți între oamenii de diverse etnii, culori politice sau religioase pentru a face ca Anina să-și schimbe direcția de mers, să SCHIMBE MACAZUL!

 

Adrian Izvernari

Antreprenor local

Copil al orașului Anina, am crescut și m-am dezvoltat aici. Am absolvit Facultatea de educație fizică și sport a UV Vasile Goldiș Arad și sunt profesor de sport și antreprenor local. Bun cunoscător al mersului orașului și pasionat de fotbal, am decis să pun și eu umărul la schimbarea de direcție a orașului.

Călămariu Nicolae

Inginer minier

Inginer minier

Stare civila: căsătorit,  1 copil.
Data și locul naşterii : 23 . 04 . 1957, comuna : Bozovici, judeţ : Caraş -Severin
Domiciliul :  Anina

Studii  superioare:

1985 – Institutul de Mine Petroşani  –  inginer minier.
2002 – Universitatea Petroşani, Ştiinţe economice, Managementul firmei, economist .

Specializări - perfecţionări:  2001 – 2022.

Evaluator  factori de risc la accidentare, securitate , sănătate în munca, la foc.
-  Responsabil S.S.M. ; Cadru tehnic PSI; ISCIR- RSVTI: TM 136..

Proiectant  sisteme de securitate la incendiu și sisteme  video  securitate fizică.

Atestat  INSEMEX- GANEx, pentru activităţile desfăşurate în medii Explozive.  

Evaluator atestat factori  de risc la securitate fizică – Nr.2765/2022 – RNERSF

Activitatea  profesională desfăşurată: (perioade, loc de munca, funcţie deţinuta)

1985 –1992  – E.M. Anina – Ing minier, şef sector, ing.şef producţie, director ;

1992 – 1999 – S.M.B. Anina –Ing.şef S.S.M, director  tehnic producţie, dir gen adj;

1999 – 2006 – S.C.M.B. Anina – Director general societate, președinte C.A.

2006 – 2011 – S.C. Crosi  Grup S.R.L. Reşiţa – Director executiv.

2011 – 2014 – S.C.  LCC Compania Carbunelui Resita S.R.L– Director general.

2014 –2016 – S.C.  SKV EMLOG  S.R.L. – Director general. 

2017– prezent – S.C.  PLASTOMET  S.A.– Specialist SSM, PSI, Mediu,RSTVI

P.F.A. CĂLĂMARIU  I.  NICOLAE – Serviciu extern  prevenire și protecție , Consiliere  economică, tehnică domeniile miniere subteran/suprafață  și de mediu. Coordonare șantiere construcții faza proiectare/execuție – H.G.300/2006.

Activități de coordonare pe șantier  la  C.N.I.București, Primăriile : Reșița, Măureni, Coronini și Berzovia , S.C. Transport Urban Reșița S.R.L. sau societăți private: UCM Turnate, Casa AUTO ALEX, Magazine LIDL/KAUFLAND .  

Activitate  ştiinţifică 

 –  Colaborări studii pe probleme de mediu, transport, tehnologii  novative de valorificare reziduuri minerale – cărbune, Iazuri Preparația Coroiești, Valea Jiului.

 –  Doctor  Universitatea Petroşani - 11.04.2014 , teza cu tema: “Cercetări cu privire la corelaţia dintre sistemul de  recompensare  materială şi normare în  vederea ţinerii sub control  a cheltuielilor cu personalul în  exploatările miniere /intreprinderi.”

Obiectiv:
- O VIAȚĂ ÎNTREAGĂ PENTRU MINERITUL ZONEI.

 

Ciprian Minea

Mediu / Ecologie

Am venit pe lume la data de 4 octombrie 1984, în orașul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți. La vârsta de 4 ani părinții mei au venit în orașul Anina unde am copilărit și am crescut înconjurat de comunitatea de aici. În acest oraș, mai exact în Steierdorf am fost la gradinita la scoala apoi am urmat liceul in Anina (…)

Ciprian Minea

Mediu / Ecologie

Am venit pe lume la data de 4 octombrie 1984, în orașul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți. La vârsta de 4 ani părinții mei au venit în orașul Anina unde am copilărit și am crescut înconjurat de comunitatea de aici. În acest oraș, mai exact în Steierdorf am fost la grădiniță la școală apoi am urmat liceul in Anina. A urmat pe urmă o călătorie care m-a dus în multe locuri, primul fiind Timișoara (loc în care nu m-am simțit foarte confortabil) apoi am revenit spre casă mai exact în Reșița unde am urmat cursurile facultății Eftimie Murgu. 

Faptul că am crescut în Anina m-a făcut să îndrăgesc acest oraș și să pot spune că aici este acasă. Am crescut pe strada Dealul frumos și pot spune cu mândrie că astăzi le povestesc copiilor mei cum mă jucăm pe această stradă când eram la fel ca ei, cum tata aducea bradul de Crăciun, cum noi locuim în aceeași casă în care eu am crescut.

Am ales să revin în Anina să îmi construiesc o familie. o casă și o mică afacere care poartă numele străzii pe care am crescut, lucru care se traduce în faptul că imaginea copilăriei mele a fost foarte strâns legată de aceste locuri.

Am amintiri frumoase aici cu toate că în vremurile trecute viața nu era ca acum, nu avem prea multe dar cumva toți eram la fel și în același timp asta reprezintă pentru mine acest mic orășel: o comunitate frumoasă care îți dă un sentiment de liniște...

Îmi place să văd lucrurile care mă înconjoară, să le înțeleg, să știu cum funcționează. Am interese variate în domenii diferite pentru ca sunt mereu curios și interesat de lucruri noi și vechi.

Natura este paradisul în care viețuim și văd în asta o magie, o minune în fiecare zi, motiv pentru care îmi desfășor munca de mic producător de legume, afară sub soare ploaie, vânt și cred că am cel mai frumos birou din lume.

Anina este casa mea, sunt legat de acest loc de amintiri frumoase și de natura care ne înconjoară, îmi doresc o viață simplă și liniștită aici și sper să îmi pot aduce contribuția si ajutorul pentru acest oraș.

 

UNGUREANU BOGDAN COSMIN

Mecanic auto

M-am născut în Anina și am crescut până la 12 ani în cartierul Brădet. După absolvirea profesionalei ca tehnician electromecanic, am luat calea pribegiei: Spania, Italia, Belgia, Germania. În 2022 am decis întoarcerea acasă și am deschis un atelier mecanic în orașul meu natal. Căsătorit și tată a doi copii, doresc să vdă cum Anina renaște, pentru mine și pentru viitorul copiilor mei!

 

BALA TEODOR

Software Prod & Plat Eng Sr Analyst

Deși nu sunt pui de Anina, pot să zic că Anina este orașul care m-a adoptat.
Mi-a dăruit: momente, colegi, prieteni, natură, educație. Ca în orice viață de om, aceste daruri sunt ca fructele, oscilează de la frumoase și zemoase la uscate de nu-s bune nici de răchie. (…)

 

BALA TEODOR

inginer IT 

Deși nu sunt pui de Anina, pot să zic că Anina este orașul care m-a adoptat.

Mi-a dăruit: momente, colegi, prieteni, natură, educație. Ca în orice viață de om, aceste daruri sunt ca fructele, oscilează de la frumoase și zemoase la uscate de nu-s bune nici de răchie. Important este să știi ce să culegi. Toți am învățat ca nu există "pădure fără uscaturi", nu? Prea clișeic? Voi extrapola puțin în acest caz pentru a defini mai ușor ce vrea sa zică autorul: în orice pădure de uscături există un vlăstar verde. 

Ca să nu fiu înțeles greșit, nu mă refer la Anina ci vorbesc acum la general, ca atâta timp cât vezi ceva bun în toate și în toți, balanța vieții va înclina în direcția iubire, zâmbet, fericire. 

Educația din familie este cea care m-a ajutat sa înțeleg acest lucru. Tata a știut mereu sa mă ghideze, mama a știut exact unde și când să mă bată la cap si frate-miu.....încă încearcă să se convingă că nu sunt adoptat.

Toate astea mă leagă de Anina noastră și deși sunt plecat de mult timp, tot mă face să îi zic acasă. Marius m-a forțat să mai zic și alte lucruri despre mine, așa că hai sa încerc sa mă laud cu …..mai nimic:

Sunt născut la data scadentă, asta pentru aia care credeau aș fi născut prematur. Am terminat Liceul Mathias Hammer din Anina, mate-info după care a urmat primul șut în partea dorsală: du-te fă-ți un rost in viață.

Așa am ajuns pe plaiuri timișorene unde am început facultatea la Politehnică și am terminat-o la Dimitrie Cantemir. Așa că dacă tot terminasem management economic, am încercat domeniul bancar. După nici 2 ani doi ani mi-am dat seama că... nu este de mine. Ar fi trebuit să mă prind mai devreme, pentru că în timpul facultății am lucrat ca agent imobiliar și nu am vândut nimic, apoi ca agent vânzări First Bike și nu a vândut nimic și agent asigurări (cred ca aici am făcut vreo 10). Ah, și am mai încercat și ca personal Tesa, la un restaurant de Sushi.... nici nu știam ce e aia. Vorba aia, când pierzi, nu pierde și lecția, așa că am învățat multe în perioada aia.

Ciudat, dar după o anumită perioadă parcă ne reîntoarcem la vorbele părinților: tata mi-a zis întotdeauna că eu am o gândire tehnică, așa că într-un final am schimbat domeniul.

Primul job tehnic a fost ca operator first level ... ceva, nu mai știu exact denumirea. Mă ocupam de partea tehnică pentru user-ii abonamentelor Vodafone Germania (am început de jos, deși părea că doar am căzut pe scări).

Apoi m-am mutat la Atos unde am fost System Admin 2nd level. După tot felul de cursuri de IT și management în IT, implicit a urmat un post gen Tech Lead și o mutare cu jobul la NTT ca Application Admin și mai apoi Change Manager.

Așa am ajuns la concluzia că dacă ești pozitiv, cu puțină ambiție poți întotdeauna sa ajungi "sus, tot mai sus", după cum zicea marele Guess Who.

A urmat Visma, unde am fost System engineer DevOps Enablement. Chiar și la propriu am ajuns la nivelul 10 al clădirii și priveliștea a fost blană, ca să vorbesc in jargon aninean, adică splendidă, pentru cei al căror intelect ne judecă de sus. 😉

Accenture este acum familia de serviciu, unde sunt Software Prod & Plat Engineer Senior Analys (alt nivel, tată!). 

Simt că e momentul să dau ceva înapoi orașului care m-a adoptat și de asta am ales să mă implic în schimbarea macazului la ANINA!!


OBERȘTERESCU GEORGETA

Topograf minier

Anina este orașul meu de suflet! M-am născut aici în 1968, în Spitalul Orășenesc Anina care din păcate nu mai există.

Am făcut grădinița și clasele I-IV în Sigismund, după care am urmat gimnaziul și Liceul în Anina în oraș unde s-au și mutat părinții mei în Breiner unde locuiesc și în prezent. Sunt mama și bunică, am două fete de care sunt foarte mândră de realizările lor au ajuns profesional departe dar din păcate nu sunt în țară. Îmi câștig existența muncind, o muncă care îmi aduce multe satisfacții sufletești, nu aș fi gândit niciodată că pot alina suferința oamenilor în momentele lor mai puțin delicate. Adevărat, muncesc 6 luni pe an în Austria și 6 luni sunt acasă. Îmi doresc să se schimbe multe lucruri în orașul meu drag spre binele tuturor. Aceste toate se pot realiza doar dacă punem toți umărul indiferent de culoarea politică, părerea mea este ca doar prin comunicare și teme comune reușim sa depășim multe probleme pe care le are orașul.

 

GEORGE CERBU

Silvicultor

M-am născut și am crescut în Anina, am urmat Liceul M.Hammer. Postliceala la Timișoara tehnician silvic. M-am întors la Anina și de atunci lucrez și trăiesc aici, împreună cu soția mea. Este dureros că foarte mulți tineri din generația mea au plecat din oraș și îmi doresc foarte tare să facem ceva pentru a opri acest adevărat exod.

TIVODOR SEBASTIAN

Agent de securitate 

Locuitor al Aninei din 1987, am făcut școala generală în Anina și o profesională în Caranșebeș. După câțiva ani de muncă sezonieră în Portugalia, acum sunt agent de securitate în orașul în care am crescut. Căsătorit și cu 3 fete. Autodidact în mineralogie și dețin o colecție impresionantă de flori de mină.

CHIȚIMIA MIHAELA

Îngrijitor bătrâni

Deși m-am născută în Anina, dar copilărit până la 18 ani în Botoșani. Am revenit orașul natal în 1988, an în care m-am și căsătorit. Am terminat liceul seral în Anina iar în Cisnadie, Sibiu, am făcut profesională de țesător, meserie pe care din păcate nu am avut ocazia să o practic. Am lucrat totuși o perioadă în confecții, la Arad dar deoarece vorba aia, “ața te trage unde te-ai născut”, am venit iarăși în Anina, m-am căsătorit si am lucrat în BARUMC ca gestionar. Am un băiat și o noră harnică și un scump nepoțel. Momentan lucrez îngrijitoare deoarece afacerea pe care am condus-o 6 ani s-a întrerupt din cauza închiderii minei.

AURA DRĂGAN

Instructor fitness

Numele meu este Aurelia Drăgan. Plecată din Reșița, am trăit la București pentru 10 ani, timp în care am studiat, am muncit, am colindat lumea, am învățat și m-am dezvoltat în ceea ce sunt acum, am absolvit școala de fitness și nutriție și am contribuit la multe evenimente din lumea sportului și a muntelui. Acum, întoarsă la origini în locul pe care l-am căutat în toate celelalte, mi-am regăsit liniștea în Banatul montan și sunt nerăbdătoare să fiu parte din tot ce înseamnă dezvoltare prin sport și educație în Anina!